Passie voor het ambacht & het erfgoed!


Leren riemen en armbandjes, handgemaakt in Hoensbroek.Ottermann is passie voor het ambacht, de streek en het erfgoed,het koesteren van een familie-historie,de trots op het geboortedorp Hoensbroek,het kiezen voor duurzaamheid; een product dat jaren meegaat,gerepareerd kan worden,het respect voor mens, dier en milieu,lokale en regionale betrokkenheid,puur en tijdloos.


Joes Georgius

riemen


De riemen dragen de naam van Joes Georgius; de eerste Ottermann die zich, reeds in 1698, in Hoensbroek vestigde: Sindsdien is de familie Ottermann (> Ottermans > Otermans) onafgebroken woonachtig en werkzaam in Hoensbroek. Momenteel al meer dan 300 jaar!

naar riemen

Naturel


Donkerbruin


Lichtbruin


Walnoot


Mahonie


Zwart

Joes

armbandjes


De armbandjes met het rood-witte stiksel zijn vernoemd naar Johannes Ottermans (1707 – 1743), smid te Hoensbroek.

Joes

Hendrik Joseph

armbandjes


Hendrik Joseph Otermans (1779 – 1830) voerde het ambacht uit van kuiper. 

Hendrik Joseph

Verpakking


De riemen en armbandjes zijn een echt geschenk. Geleverd in een houten kistje zijn ze klaar om jezelf kado te doen. Of iemand anders!

Hoensbroek 'touch'!


De riemen  ‘Joes Georgius’ en de armbandjes ‘Joes’ zijn voorzien van een rood wit stiksel. Een herkenbaar detail; een knipoog naar de kleuren van de vlag en het wapen van Hoensbroek.

Full grain leer


Ottermann maakt uitsluitend gebruik van full grain leer. Dit is de laag van de huid direct onder de haren. Het leer wordt niet geschuurd en de kenmerken van de huid, inclusief onvolkomenheden, blijven aanwezig. Juist dit geeft het leer karakter. De riemen en armbandjes zullen in het gebruik gaan ‘leven’ en het karakter van het leer zal steeds meer aan de oppervlakte komen.

Plantaardig gelooid


Tijdens het looien van het leer wordt gebruik gemaakt van tannine dat van nature aanwezig is in planten. De schors en bladeren van de eik, kastanje, mangrove en acacia worden momenteel het meest gebruikt.

Stel zelf samen


Kies je kleur riem,
je kleur gesp
en je maat!

naar riemen