Become the star who you are!

We stammen allemaal af van die ene bron, ook God of de Schepper genoemd. Onze taak hier op aarde is om ons weer te her-inneren wie we zijn en ons opnieuw te verbinden met het licht in ons. Het leven biedt de mogelijkheid om in bewustzijn, oftewel innerlijk, spiritueel, te groeien. In feite is het een grote reis om je ware zelf te hervinden.

Deze leren sterren, de boekjes en het pungeltje, bieden je de mogelijkheid om een mooie, inspirerende reis te maken waarin je het hele jaar door werkt aan je innerlijke groei. Het verbind je met alle seizoenen in de natuur (Moeder Aarde), de sterren (Vader Universum) en jaarfeesten.
De reis is de groei en zit vol leermomenten. Leef in het nu en geniet volop van het uitzicht onderweg. Je bent een ster hier op aarde. Laat je licht van binnenuit schijnen op de wereld, de mensen om je heen en alles wat leeft.

Loslaten om te kunnen groeien

De natuur spiegelt ons dit op een mooie manier. In de herfst start het proces van loslaten. De bladeren vallen van de bomen, de zaden nestelen zich in de grond.

De winter is de periode van rust en het seizoen dat de zaadjes langzaam beginnen te ontkiemen. In de lente komt allles weer tot bloei en in de zomer is de natuur op haar hoogtepunt en is het tijd om te oogsten.

Loslaten

Van 24 juni, Sint Jansdag,

naar 24 december, begin van de Heilige Nachten,

Op 24 juni geef je de grote ster een mooi plekje in je woonkamer en begint je reis. In veel culturen, op het Noordelijk halfrond, wordt de zomerzonnewende gevierd. De zon staat op het hoogste punt en vanaf nu wordt het elke dag weer vroeger donker. Het is de tegenpool van 24 december waarop het dagelijks weer langer licht wordt.

Vanaf Sint Jansdag, de viering van de geboorte van Johannes de Doper, ga je, dwars door de seizoenen en jaarfeesten heen, op reis naar 24 december, het begin van de Heilige Nachten. Synchroon met de sterrenbeelden ga je elke maand, met je pungeltje en onder afnemende maan, de natuur in en neemt iets mee dat symbool staat voor dat je los gaat laten.

Vervolgens schrijf je in het boekje met rituelen, op wat je gaat loslaten.

Op 24 december, begin van de Heilige Nachten, heb je zes dingen gekoppeld aan de eerste zes sterretjes.

Sterretjes rijgen

24 december, begin van de Heilige Nachten tot aan 6 januari Driekoningen

De eerste 6 dagen van de Heilige Nachten, 25 december tot en met 30 december, rijg je, dag voor dag, de 6 sterretjes die symbool staan voor dat wat je hebt los gelaten aan de linker kant van de grote ster.

De volgende 6 dagen, van 31 december tot en met 5 januari, schrijf je elke dag iets op dat je gaat laten groeien. Dit koppel je aan een sterretje en rijgt dit dag voor dag aan de rechterkant van de grote ster. Op Driekoningen heb je dan alle sterretjes aan de grote ster hangen.

Vervolgens schrijf je in het boekje met rituelen, op wat je gaat loslaten.

Op 24 december, begin van de Heilige Nachten, heb je zes dingen gekoppeld aan de eerste zes sterretjes.

Groeien

24 december, begin van de Heilige Nachten tot aan 6 januari Driekoningen

Start your journey!