"Als er een belletje rinkelt,
word je ergens aan herinnerd
of denk je ergens aan terug"

Heb je een dierbare herinneringen, een mooie gedachte

en wil je die vereeuwigen of met iemand delen?

Laat dan een belletje rinkelen...

"leathergoods based upon a history
this bell will tell your story"

Met dit belletje wordt iets dierbaars, blijvend in je herinnering geplaatst

Op de bijgeleverde kaart kun je een herinnering, of een gedachte, opschrijven. Telkens als het belletje rinkelt wordt jij, of degene aan wie je het belletje geeft, hieraan herinnerd.

Voor wie laat jij een belletje rinkelen?

klokje met jaartal
gekleurd met zelf gemaakte
Sint Jansolie

€ 29,95

klokje met jaartal
rood

€ 29,95

Peter Joseph klokje bestellen

Stuur je bestelcode ‘klokje-stj‘ of ‘klokje-rood ‘naar info@ottermann.nl. Vermeld ook je naam en het afleveradres. De prijs van het klokje is inclusief de houten geschenkverpakking en herinneringskaart.

Je ontvangt een mail met de betalingsgegevens. Zodra de betaling is ontvangen wordt het klokje verstuurd.
Je kunt het ook ophalen in Hoensbroek.

Wat inspireerde mij tot het maken van de klokjes?

Het verhaal van de kerstklok uit 1968

In december 1968 werd ik, op 2-jarige leeftijd, opgenomen in het ziekenhuis. Het had er alle schijn van dat mijn kerst doorgebracht ging worden in het, toen nog, St. Joseph-Hospitaal in Heerlen. Van mijn ouders kreeg ik een kerstklok kado, zilverkleurig, met een ingebouwde muziekdoos die ‘oh denneboom’ begint te spelen als je aan het koordje trekt. Zo was er toch iets van een kerstgevoel op mijn ziekenhuiskamer. Onverwacht mocht ik vlak voor kerst het ziekenhuis verlaten. Dolgelukkig waren mijn ouders en mijn broer. Kerstmis werd alsnog samen met het hele gezin thuis gevierd.

De daarop volgende jaren, vergezelde de klok ons tijdens de kerstdagen in het ouderlijk huis. In mijn jongste kinderjaren zag ik een leuke, decoratieve kerstklok met een sfeervol kerstliedje, ik had immers, gezien mijn leeftijd, geen bewuste herinneringen aan de periode in het ziekenhuis. Toch maakte de klok op de een of andere manier altijd iets in mij los. Het kan niet anders dat er destijds bij het thuiskomen, iets moois in mijn onderbewustzijn is geplant. Met het ouder worden, werd ik me meer en meer bewust van het verhaal achter de klok. De bijzondere waarde hiervan, en wat het in mij losmaakte, nam met elke nieuwe kerst toe.

Nog altijd neemt de klok een speciale plek in tijdens de kerstdagen en herinnert mij jaarlijks aan thuiskomen. In 2021 voor het 53-ste jaar op rij!

Thuiskomen is voor mij de diepere, spirituele betekenis van kerstmis;
de geboorte van je ware zelf!

De film 'it's a wonderful life'

Geen kerst zonder kerstklok en de, voor mij ultieme, kerstfilm ‘it’s a wonderful life’. Ook hierin speelt een kerstklokje een voorname rol. Engel Clarence moet zijn vleugels nog verdienen en wordt naar de aarde gestuurd om het leven van hoofdrolspeler George Baily te redden. Clarence laat George zien hoe het leven er, voor zijn omgeving, had uitgezien als hij er niet was geweest. George wordt zich hierdoor bewust dat hij heel veel goeds heeft gedaan en heeft weer vertrouwen in het leven, voelt zich weer één met zichzelf, komt als het ware ook thuis. Tegen het einde van de film rinkelt een belletje in de kerstboom waarop zijn dochtertje zegt: “Every time a bell rings, an angel gets his wings”, het moment waarop Clarence zijn vleugels krijgt.

En dat inspireerde weer tot het maken van engeltjes...

"every time a bell rings an angel gets his wings"

uit de film
'it’s a wonderful life'

Het engeltje heeft zijn vleugels ontvangen

Dit betekent dat er een belletje heeft gerinkeld. Schrijf op de kaart welke herinnering, of gedachte, een belletje heeft laten rinkelen. Er zal dan iets dierbaars, blijvend in jouw herinnering, of van degene die je het engeltje geeft, worden geplaatst.

Voor wie heb jij een belletje laten rinkelen?

Met dit, handgemaakte, engeltje heb je een belletje voor jezelf laten rinkelen of voor iemand die je heel dierbaar is.

met jaartal
gekleurd met zelfgemaakte
Sint Jansolie

€ 26,95

met jaartal
rood

€ 26,95

Engeltje bestellen

Stuur je bestelcode ‘engeltje-stj‘ of ‘engeltje-rood ‘naar info@ottermann.nl. Vermeld ook je naam en het afleveradres. De prijs van het engeltje is inclusief de houten geschenkverpakking en herinneringskaart.

Je ontvangt een mail met de betalingsgegevens. Zodra de betaling is ontvangen wordt het klokje verstuurd.
Je kunt het ook ophalen in Hoensbroek.

"leathergoods based upon a history
this angel will tell your story"