Becomethe starwho you are

De leren sterren, de boekjes en het pungeltje, bieden je de mogelijkheid om een mooie, inspirerende reis te maken waarin je het hele jaar door werkt aan je innerlijke groei. Het verbind je met alle seizoenen in de natuur (Moeder Aarde), de sterren (Vader Universum) en jaarfeesten.
De reis is de groei en zit vol leermomenten. Leef in het nu en geniet volop van het uitzicht onderweg. Je bent een ster hier op aarde. Laat je licht van binnenuit schijnen op de wereld, de mensen om je heen en alles wat leeft.

We zijn allemaal verbonden met die ene bron, Al wat is. Onze taak hier op aarde is om ons weer te her-inneren wie we zijn en ons opnieuw te verbinden met het licht in ons. Het leven biedt de mogelijkheid om in bewustzijn, oftewel innerlijk, spiritueel, te groeien. In feite is het een grote reis om je ware zelf te hervinden.

Werkboekje metachtergrondenover jaarfeesten

In dit boekje worden jaarfeesten van verschillende culturen en van over de hele wereld beschreven. Het geeft een inkijk dat vele feesten hun oorsprong vinden in voorchristelijke gebruiken.

Werkboekje met rituelen

De natuur spiegelt ons het loslaten en het groeien op een mooie manier.
De rituelen nemen je mee op een reis dwars door de seizoenen,
de maanstanden en sterrenbeelden.

STARt your journey!

De grote ster geef je een mooi plekje in je woonkamer. Vanaf 24 juni, Sint Jansdag, ga je dwars door de seizoenen en jaarfeesten heen, op reis naar 24 december, het begin van de Heilige Nachten. Synchroon met de sterrenbeelden ga je elke maand, onder afnemende maan, de natuur in en neemt iets mee dat symbool staat voor dat je los gaat laten.

Zomer

Oogst en her-inneren

Het thema in de zomer is kijken hoe je je nu voelt met je huidige leven. Wat het resultaat, je oogst, is van je handelen. Wat je wilt loslaten en wilt verbeteren, laten groeien. Duik diep naar binnen, her-inneren. Gebruik hiervoor ook de symboliek van de natuur en van de jaarfeesten. Belangrijk onderdeel bij deze feesten zijn de vreugdevuren; verbrand het oude en begin aan een nieuwe ronde!

Herfst

Moed, Dankbaarheid & Vergeving

De centrale thema’s in de herfst zijn moed, dankbaarheid en vergeving. Dit is ook terug te vinden in de jaarfeesten; Moeder Aarde wordt bedankt voor de oogst, de voorouders voor het leven dat ze ons geschonken hebben tijdens o.a. Samhain en Allerzielen. Vind de moed om je proces van transformatie (van loslaten naar groei) te doorlopen. Dit doe je o.a. door je angsten aan te gaan en dankbaar te zijn voor je leven en je levenslessen, vergeving van jezelf en anderen. Gebruik ook de symboliek van de natuur en van de jaarfeesten.

Heilige Nachten

Tijdens de Heilige Nachten rijg je de sterretjes, volgens de rituelen zoals beschreven in het boekje, aan de grote ster.

Driekoningen

Vanaf Driekoningen vervolg je je reis en gaat op weg naar 24 juni. Synchroon met de sterrenbeelden ga je ook elke maand, onder wassende maan, de natuur in en neemt iets mee dat symbool staat voor groei.

Winter

Licht en ruimte

Het centrale thema in de winter is de terugkeer van het licht, de geboorte van het Christuslicht in jezelf. Dit kan door het proces van transformatie (van loslaten naar groei) te doorlopen, je innerlijke draken te verslaan, jezelf en anderen te vergeven en je kwaliteiten te omarmen. Zo ontstaat ruimte voor verdere groei en je leven wordt ook een stuk Licht-er. Dit is ook terug te vinden in de jaarfeesten. De geboorte van Jezus Christus staat voor de terugkeer van het Christuslicht. Ook het natuurfeest Yule viert de terugkeer van het licht in de vorm van de zonnegod, de Zoon van God.

Lente

Wederopstanding en groei

Het centrale thema in de lente is groeien, wederopstanding, je leven leiden vanuit je ware zelf. Het proces dat je in de herfst bent aangegaan, gezaaid hebt, gaat nu groeien en op het eind van de zomer zie je je oogst.

24 juni Sint Jansdag

Een jaar lang heb je, door de seizoenen en jaarfeesten heen, gewerkt aan je innerlijke groei. Nu is het tijd om de balans op te maken, te vieren wat je hebt bereikt en aan een nieuwe ronde te beginnen.