Joes Georgius


Handgemaakt in Hoensbroek, natuurlijk gelooid full grain leer, een degelijke gesp, het kenmerkende rood-witte stiksel, gepresenteerd in een houten verpakking; dat is de Joes Georgius riem van Ottermann!


Joes Hubertus


Handgemaakt in Hoensbroek, natuurlijk gelooid full grain leer, een degelijke 2-pins gesp, Ottermann imprint, gepresenteerd in een houten verpakking; dat is de Joes Hubertus riem van Ottermann!


Hubertus


De Joes Hubertus riem kan worden voorzien van een extra accessoire; de Key-chain met de Hoensbroek-touch!.


Leren armbandjes


De armbandjes zijn handgemaakt van natuurlijk gelooid full grain leer, met rood-wit stiksel of voorzien van een Ottermann imprint.


Ottermann & Hoensbroek


Sinds 1698

In 1698 vestigde Joes Georgius Ottermann zich in Hoensbroek. De familienaam veranderde door de eeuwen heen van Ottermann naar Ottermans en van Ottermans naar Otermans. Vandaag de dag is de familie Otermans nog altijd woonachtig en werkzaam in Hoensbroek; reeds 10 generaties in meer dan 300 jaar!

Hoensbroek Touch

Ottermann is trots op Hoensbroek en draagt dit graag uit!

Een herkenbaar detail, een knipoog naar de kleuren van de vlag en het wapen van Hoensbroek, is het rood-witte stiksel in de riemen en armbandjes.


Verpakking


De riemen en armbandjes zijn een echt geschenk. Geleverd in een houten kistje zijn ze klaar om jezelf kado te doen. Of iemand anders!


Duurzaam


Het leer

Leer is een natuurlijk product. Het gebruikte leer wordt bovendien op een plantaardige manier gelooid. Tijdens het looien wordt gebruik gemaakt van tannine dat van nature aanwezig is in planten. De schors en bladeren van de eik, kastanje, mangrove en acacia worden momenteel het meest gebruikt.

Ottermann maakt uitsluitend gebruik van full grain leer. Dit is de laag van de huid direct onder de haren. Het leer wordt niet geschuurd en de kenmerken van de huid, inclusief onvolkomenheden, blijven aanwezig. De riemen en armbandjes zullen in het gebruik gaan ‘leven’. Er ontstaan gebruikssporen die een uniek karakter vormen; het zgn. patina.

Gemaakt voor nu en later

De producten worden gemaakt om lang mee te gaan; hoe ouder hoe mooier. En is er iets versleten of stuk dan kan het worden gerepareerd.